Școala Gimnazială Nr. 3 Slobozia

„Nu pentru școală, ci pentru viață învățăm!”

Şcoala Gimnazială Nr. 3 Slobozia a fost înfiinţată în septembrie 1968 cu un număr de 17 clase în actualul local al Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gura de Aur” Slobozia.

În 1969 şcoala se mută în actuala locaţie, care avea atunci 8 săli de clasă, un laborator şi o sală pentru sport.

În 1975 şcoala se extinde cu alte 8 săli de clasă şi 2 laboratoare, în 1976 cu o sală de sport, iar în anul 1978 cu alte 8 săli de clasă, ajungându-se la configuraţia actuală.

În această perioadă are loc o creştere a numărului de elevi, atingându-se în 1984 numărul de 1860 elevi.

În perioada anilor 1990 şcoala se confruntă cu probleme specifice restructurării învăţământului, reusind să menţină toate posturile titularilor, să continue tradiţia, bucurându-se în continuare de prestigiu în comunitate.

În prezent scoala are un număr de 965 de elevi si 54 de cadre didactice.

Şcoala Gimnazială Nr.3 Slobozia se mândreste cu profesori metodisti, formatori, autori de materiale didactice auxiliare, colaboratori la reviste de specialitate ṣi cu rezultate remarcabile la concursuri ṣi olimpiade ṣcolare.

i

54 profesori

Corpul nostru profesoral aduce valoare şcolii prin entuziasm şi pasiune, prin preocuparea continuă pentru dezvoltarea profesională si personală, prin dragostea pentru copii.

965 de elevi

Pregătim viitori cetățeni ai Uniunii Europene și ne dorim ca ei să învețe să respecte opiniile contrare, deciziile altor oameni, grupuri, popoare, religii, alte moduri de gândire și puncte de vedere.

20 săli de clasă

Spațiile de studiu constau în 20 săli de clasă amenajate astfel încât copiii să beneficieze de un mediu cald și primitor iar desfășurarea orelor să stimuleze procesul de invățare.

Platformă online

Folosirea platformelor online de educație este o metodă bună pentru copiii isteți, puternic motivaţi și vine în completarea activităţilor didactice din sălile de clasă.

Școala noastră

Școala noastră este plină de viață, cu lectii frumoase, serbări și concursuri sportive. O școală în care se învață într-o atmosfera placută.

Învățământ preșcolar

Învățământul preșcolar reprezintă prima treaptă de pregătire în educația formală și pentru educația formală a copilului.

Învățământ primar

Învățământul primar este prima etapă din învățământul obligatoiu și are ca obiectiv principal crearea de oportunități egale pentru toți copiii.

Învățământ gimnazial

Misiunea învăţămîntul gimnazial este de a contribui la formarea unei personalităţi libere şi creative prin asigurarea dezvoltării competenţelor elevilor.